Inget plock

Blåbären börjar mogna, och det kliar i fingrarna – tidigare år har jag ju plockat litervis, och några få liter har jag fortfarande kvar, men jag hade gärna fyllt på med mer. I alla fall om någon vecka, när de mognat lite mer jämnt över, och inte bara enstaka på varje buske. Men vi får se om det blir något med det.

Just nu ligger väl svampsäsongen nere (”på is”, höll jag på att skriva, men ångrade mig…), men för ett par veckor sedan kom svampplockarna till våra skogar, och de verkade hitta vad de letade efter. Jag var helt osugen, faktiskt. Dels föråt jag mig nog på svamp i vintras, dels av samma anledning som gör att blåbärsplocket får stå tillbaka.

Kråkbären, förra årets nya upptäckt, har jag också sett, och ett och annat hjortron.

Men just nu väntar jag på att få ny kyl och frys! Tyvärr sjunger min nuvarande kyl på sista versen och när jag skulle shoppa ett nytt kyl-och-frys-paket gjorde jag den obehagliga upptäckten att dagens moderna frysar är mycket mindre än de gamla! Ja, inte på utsidan, men inuti… Och skillnaden än synbar, den är stor.

Det är självklart för att frysarna ska vara energisnåla, som väggarna numera är mycket tjockare. Jättebra, jag gillar också att spara energi, såklart. Men ändå. Vilken chock! Varför pratas det inte mer om detta? Eller har jag bara missat skandalartiklarna, protesterna, namnlistorna?? Ge oss våra stora, rymliga frysar tillbaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s