Lätt-impad?

Vi hade lite bättre träningstemperatur igår, ca 20 grader, så det hade absolut gått att träna hundarna ute på fälten, även mitt på dagen. En skön, välkommen vind blåste, dessutom. Men dagens träning var redan planerad, så det fick bli annat.

Morgonpromenaden gick via en tjärn där hundarna fick dubbelmarkeringar på land och vatten. Just på det stället har Femma haft extra svårt med igångarna och det blev en låsning igen, men bara en, och efter att Delfi fått hoppa i och ta Femmas apport, så gick det bättre… Lite konkurrens är nog inte fel!

På eftermiddagen tog jag dock bara med mig Femma ut, för vi skulle träna med vilt. Delfi gillar vilt lite för mycket… så jag föredrar att träna Femma ensam när viltet tas fram.

Efter det passet, där Femma tog in ett stort sök i flygande fläng, lät mig avbryta söket för att skicka henne på en blind på vattnet, satt kvar länge och väl medan jag gick runt viken och både lade ut ett nytt sök och kastade en dubbelmarkering från andra sidan, tog in dubbelmarkeringarna, tog in en (inte jättelång) blind genom slyig skog och till sist tog in ett mindre sök till, undrade jag om jag bara var lätt-impad, eller om jag faktiskt borde känna mig riktigt, riktigt nöjd.

Jag valde det sistnämnda. Nu är självförtroendet på topp, och det ska bli spännande att se vad som händer med det framöver…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s