Sjöodjuret och den lilla detaljen…

Idag fick Delfi följa med och träna med vilt – delvis för att vi skulle gå en bra bit till fots för att komma till träningsstället, så träningen kombinerades med morgonpromenaden.

Femma fick en dubbelmarkering kombinerad med ett sök, och borta var all tvekan att gå i vattnet i den lilla tjärnen (samma som igår morse). Gott så!

Sedan parkerade jag hundarna igen, för att gå runt och kasta Delfis markeringar. Den första hamnade lite galet, men det var inget att göra. Jag fortsatte runt och gjorde mig redo för att kasta nästa, och samtidigt parera för att undvika att riva mig på grenar och liggande träd. Då hörde jag ett litet plask, men reagerade inte på det. Ibland hör man ju någon liten groda som hoppar i, eller – vid de andra sjöarna vi går runt – en fisk som hoppar. I Luxemburg var det ibland sköldpaddor som plumsade i vattnet när vi kom…

Men så plaskade det till ordentligt, och samtidigt ser jag hur ett sjöodjur – ett riktigt blötdjur – kravlade dig upp på kanten… Att jag inte dog! Innan jag insåg att det var Delfi som hade lämnat ”parkeringen” och simmat hela vägen över… Som det självklaraste i världen!

Haha, sportflatten behöver visst påminnas om vissa regler… Men nu gjorde vi bara en lite ändring i planen: hon fick se vattenmarkeringen på nära håll och sedan gå därifrån, också nyttigt för henne. Sedan fick hon hämta den som landat galet, och så fick hon även se den plumsa i vattnet på nära håll – och lämna…

Hennes sök var redan utlagt, så hon fick ungefär samma upplägg som Femma. Det var när jag skickade Delfi på den första vattenmarkeringen som det kom: ett fett gnäll från Femma. Javisst, ja! Det hade jag ju glömt, att vi hade den lilla detaljen att tampas med också…

Men så bra att det kom nu, så jag fick nej-a det – sedan kom bara ett par ytte-pytte-gnäll till, så hon hade nog bara glömt totalt att ”vi” inte får låta när andra jobbar…

I skrivande stund sitter jag och väntar på Falck vägassistans – jag skulle precis åka till Bilprovningen för dacians första besiktning när jag upptäckte att jag har punka på ett däck. Dålig tajming! Om det nu någonsin är bra tajming med punktering…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s