Risveden

Det verkar som att sommaren, eller i alla fall det varma och soliga vädret faktiskt tog slut där, i början av augusti. Vi har utnyttjat de svalare temperaturerna till att utforska en del av Risveden som ligger nära där jag bor, men man behöver ta bilen ett par mil för att komma dit. Sedan sex år bor jag ju granne med Risveden och har nöjt mig med att utforska den allra närmaste delen av ”västra Sveriges största skogsområde” – det är onekligen skönt att kunna promenera rakt ut i skogen utan att behöva åka någonstans.

Men så hade vi varit en liten bit in i Risveden för träning, och tog en ny väg hem, och åkte då förbi en sjö som jag stött på för ett tiotal år sedan, när jag hyrde sommarstuga på ett helt annat ställe i Risveden. Jag blev riktigt förvånad över att samma sjö låg längs denna väg, men när jag kom hem plockade jag fram min stora Risveden-karta, och mycket riktigt: med bil var jag långt ifrån, men fågelvägen var det ganska nära den där stugan jag hyrde för några år sedan. Lusten att utforska lite mer hade väckts!

Under de gångna två veckorna har vi gått runt (eller till/från) Valsjön (där det hela började):

Rullesjöarna:

Kvarnsjöarna:

Skvaltkvarn och Mulsjöarna:

Slereboåns dalgång:

Bergsjön (inte förorten!),

Klevsjön och Klevsjöloft:

Grönavatten, Skäfthultsjön:

och Rammdalen, där jag däremot varit förr – många fina promenader i vacker skog.

Ska jag välja ett par favoriter blir det Bergsjön och Väggen, den branta stigen upp till Klevsjöloft. Sedan har vissa promenader och sjöar inbjudit till träning med hundarna, och vi har fått till flera bra träningspass.

Men mest har vi bara hajkat. Jag har mumsat lite blåbär, men inte plockat en endaste liten svamp – har knappt sett någon, ens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s