Komma längre med mindre

Jag har hittat mitt knep för att sänka bensinförbrukningen, och det är att välja vägar som är kortare men tar längre tid pga hastighetsbegränsningen, alternativt håller jag själv 90 oavsett om man får köra 100 eller mer. Det känns riktigt bra och ger verkligen effekt på förbrukningen, och tidsmässigt gjorde det exempelvis gårdagens resa hem från Halmstad, som skulle ha tagit 2:15, cirka 20 minuter längre. Det är det värt. Exakt hur mycket bensin det sparade vet jag ju inte, men uppoffringen är inte heller särskilt stor från min sida. Jag trivs med att ”puttra” fram i 90 och se alla stressade köra förbi. Och nej, jag utgör inget hinder på motorvägen, särskilt inte på en lördag.

Minska farten och bränsleförbrukningen.

Lite fler tips om sparsam körning.

Sedan är jag såklart också nöjd med att jag valde en mindre bil vid det senaste bilköpet. Självklart var det en ekonomisk fråga redan då, men det har blivit ännu mer ekonomiskt vettigt nu, med rådande bränslepriser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s