Hösttermin i löparskola

Jo, jag anmälde mig till en löparskola nu i höst, men har bytt skola sedan i somras, dels då den nya ligger lite närmare mitt hem, men framför allt då jag verkligen inte gillade den röst som coachade de digitala passen i den andra skolan. Jag körde ett intervallpass och tyckte även att musiken var rätt så horribel och nedräkningarna inför aktivitet och vila var inkonsekventa.

Ändå var bytet inget självklart beslut, för jag trivdes ju med ledarna på den gamla skolan – och deltagarna, och vem vet hur det kommer att vara på ett nytt ställe?

Jag deltog därför på Run Academys prova på-pass för ett par veckor sedan och gick sedan hem och anmälde mig. Vi hade då kört ett intervallpass, och det var skitjobbigt, men kul!

Ett par dagar före det första riktiga passet med nya skolan gjorde jag något riktigt dumt: ramlade. Vurpade. Föll pladask, kan man också säga. I en nedförsbacke under en helt vanlig hundpromenad snubblade jag till och fick upp en himla fart nedför backen och insåg att det bara kunde sluta på ett sätt: på mage på de vassa stenarna på skogsvägen. Jag hann tänka på att försöka skydda haka och tänder, vilket gjorde att när jag väl landade – platt på mage – så hade jag använt nacken så starkt för att undvika att slå i ansiktet, så jag fick ont i nacken i flera dagar efteråt. Därför missade jag första tillfället i den nya löparskolan, och fick istället köra det passet digitalt.

Det var ett intervallpass igen, men med fokus på rätt löparteknik – vilket är precis vad jag vill jobba på att förbättra den här hösten. Jag har insett att jag blir lite för sliten efter mina allt längre löparrundor, och har bestämt mig för att korta ner dem för att kunna jobba mer på rätt teknik, för att senare jobba upp distans (och hastighet) igen. Det är planen. Musiken under det digitala passet var också riktigt bra, vilket är så peppande, liksom rösten som coachade. Inget slarv med nedräkningarna, heller – perfekt!

Igår var det andra tillfället på löparskolan, och då var jag med på plats. Temat var trail-löpning med intervaller – och det var också skiiiitjobbigt, men kul. Innan passet hade jag råkat säga högt att jag inte tänkte ta ut mig fullt lika mycket som jag gjorde senast, men så blev det ju inte… Nej, ska det va’, så ska det va’.

Nu har jag dessutom hittat en löparserie/tävling om sex tillfällen i höst, så kanske anmäler jag till den med. Det blir dock bara 5-kilometers lopp jag anmäler till, i så fall, eftersom det är en gång i veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s