Alingsås har allt

På sistone har jag haft lite ärenden till Alingsås, och har då passat på att äta lunch ute, fika lite, shoppa lite osv. Sånt som jag sällan gör, helt enkelt. Och varje gång tänker jag att Alingsås väl ändå har allt. En polisstation med pass-expedition, sjukhus, badhus, mysiga bakgårdar med caféer och boutiquer som inte finns i varenda svenskt större samhälle, till och med en liten hamn, en stadspark och mycket mer. Alingsås känns kort och gott som en riktig stad, en liten och mysig, men fullvärdig dito. Må hända i minsta laget för min smak, men den ringa storleken vägs i alla fall delvis upp av att den känns så mycket tryggare och mysigare än vad Göteborg gör numera.

Ett av de ärenden jag hade i Alingsås var att skaffa nytt pass – det gick smärtfritt på en knapp vecka. Inte för att jag har omedelbara planer på att resa någonstans, men det kändes ovant att inte ha ett giltigt pass. Egentligen känns det också lite ovant att mina hundar numera inte heller har något giltigt pass (då de inte är rabiesvaccinerade) men mitt pass kräver åtminstone inte några sprutor…

Sedan har jag gått och skaffat mig ålderstillägg – glasögon – och eftersom jag läser ganska mycket så har jag märkt att mina ögon ofta är trötta, även om jag använt läsglasögon från Ica – ”konstigt”… Men nu har mina ögon skämts bort med en riktig synundersökning och idag hämtade jag mina nya läsglasögon. Det känns toppen.

Utöver läsglasögonen hade jag beställt ett par vanliga glasögon för långt håll, men hade hunnit ångra att jag inte skaffade ett par progressiva istället. Men nu fanns tydligen möjligheten att skaffa progressiva till samma deal som de tidigare, dvs. halva priset, så då slog jag till på ett par progressiva också. Det blir suveränt. Här ska läsas böcker utan att ögonen blöder. (Jag gick till Specsavers.)

(Nu när jag använt ett ortsnamn i rubriken får jag väl snart något Pucko* på halsen igen, om att jag ”döpt min hemsida efter hens adress” – vilket nyligen hände gällande ett gammalt inlägg som jag skrev efter en utflykt jag gjorde med hundarna 2017…! Googlade man det ortnamnet fick man upp ”Ortnamnet X – my flatcoats”.

*Pucko 1. eftersom hen inte ser skillnad på namn på hemsida och rubrik på inlägg på hemsida 2. eftersom hen nu trodde sig veta att vi tränat på hens mark 3. för att hen efter vårt samtal där jag förklarade hur det låg till med dessa falska anklagelser hade mage att beklaga sig över ett otrevligt samtal – ett klagomål som hen råkade skicka i fel chatt, nämligen till mig...).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s